TURK313 SELECTIVE WRITERS FROM TURKISH AND WORLD LITERATURE

Course Code:6420313
METU Credit (Theoretical-Laboratory hours/week):3 (3.00 - 0.00)
ECTS Credit:4.0
Department:Turkish Language
Language of Instruction:Turkish
Level of Study:Undergraduate
Course Coordinator:Lecturer Dr. SİBEL YILMAZ
Offered Semester:Fall or Spring Semesters.

Course Objectives

Okuma: Bu ders öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırır. Öğrencilerin nitelikli kitapları seçmesi ve okuduklarına eleştirel bir gözle bakabilmesi sağlanır. 

Yaratıcı düşünme:Öğrenciler edebiyatın farklı disiplinlerle olan bağını gözardı etmeden okuduklarıyla günlük hayat arasında bağ kurarlar. Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirerek okumayı anlamlı bir eyleme dönüştürürler.

Eleştirel düşünme: Kitapların sınıf ortamında tartışılması farklı fikirlerin ortaya çıkmasına ve değerlendirilmesine zemin hazırlar. Öğrenciler farklı görüşleri değerlendirmeyi ve okuduklarına farklı bakış açılarıyla yaklaşmayı öğrenirler.

Yazma: Öğrenciler derste hazırladıkları ödevler sayesinde Türkçeyi kurallarına uygun biçimde kullanma becerisi kazanırlar. yazdıkları eleştiri veya inceleme yazılarıyla okudukları hakkında yazılı bir değerlendirme yapacak duruma gelirler.

 


Course Content

periods of Turkish and world literature are going to be studied, analysed and discussed. These pieces of literature are going to be chosen according to certain subjects and themes. On this course, the students are going to analyse novels and short stories.


Course Learning Outcomes

Öğrenciler;

okudukları eserleri yapı-tema ve anlatım alt başlıklarına göre incelemeyi öğrenirler,

okudukları metinle başka metinler arasında bağlantı kurarlar,

tematik okumalar yapmayı öğrenirler,

hazırladıkları ödevler aracılığıyla bir edebi eseri inceleme ve eleştirme becerisi kazanırlar.